Opskrifter & Inspiration

Til 4 personer

Rødspættefilet med hjemmerørt remoulade

Ingredienser
4 store rødspættefileter
2 æg, sammenpisket
2 dl hvedemel
3 dl rasp
Salt og peber
50 g. smør til stegning eller smagsneutral olie

Remoulade
2 spsk. Cervera Piccalilly Findelt
2 spsk. Mayonaise eller creme fraiche 18%

Tilbehør
4 skiver godt rugbrød
Citron
Purløg
Dild

Fremgangsmåde
Skyld og rens fileterne for evt. urenheder og dup dem tørre.
Kom mel, æg og rasp i særskilte tallerkner og bland til salt og peber i raspen.
Vend først rødspættefileterne i melet, derefter i sammenpisket æg og til sidst i raspen.
Steg rødspættefileterne på en pand med smør.
Imens blandes to spiseskefulde Cervera Piccalilly findelt og to spiseskefulde mayonnaise i en skål.
Anret de sprøde rødspættefileter på rugbrød og top med remoulade, citron, purløg og dild.

 

Piccalilly med findelt blomkål

Remouladepuré

Piccalilly med findelt blomkål består af 5 slags råsyltede grøntsager; blomkål, gulerod, løg, porrer og agurk, som stykke for stykke er udvalgt, syltet og lagt i Cerveras egen sennep. Piccalilly er oprindeligt en engelsk fortolkning af syltede sydasiatiske grøntsager, hvor det blev brugt til at opbevare grøntsager i en længere periode. Cervera har brugt mange år på at finde præcis den rette råsyltningsmetode, så grøntsagerne beholder deres naturlige sprødhed og bevarer et bid, idet de bliver syltet uden opvarmning. Selve råsyltningsmetoden er omstændig og det kræver erfaring og håndelag for at kunne mestre denne metode med et godt resultat. Cervera er fortsat den eneste producent i Danmark, der stadig mestrer at råsylte grøntsager. I Piccalilly Findelt er grøntsagerne skåret i mindre stykker, men er fortsat sprøde og har lidt bid, hvorfor den er oplagt at benytte som hoveddelen i en luksus remoulade, hvor den blot blandes med lidt creme fraiche eller mayonnaise.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, tilpasse indhold på hjemmesiden og forbedre vores markedsføring ved brug af anonymiserede data. Ved at klikke godkend, eller videre på siden, accepterer du hjemmesidens brug af cookies.

Back to top