Cervera
Oliven
Cerveras udvalg af oliven
Hos Cervera ønsker vi at udmærke os fra andre leverandører af oliven, og dette gør vi ved at bruge gode kvalitetsråvarer og de rigtige krydderiblandinger for at sætte vores præg på et allerede fantastisk produkt.
Vi tilbereder blandt andet vores egen recept af lage af nordisk rapsolie og Provence krydderier, hvilket er med til at give vores oliven den karakteristiske smag - og lagen kan med fordel bruges til madlavning, hvor den blandt andet kan anvendes til stegning af forskellige kødretter eller til dressing.
Størrelser
I figuren ses hvordan man opdeler oliven i forskellige størrelser og navnene på de enkelte størrelser. Vægten angives gennem at oplyse hvor mange oliven der går på et kilo. Eksempelvis for Jumbo størrelsen så er der mellem 181 og 200 oliven pr. kilo.
Oliventræet (olea europaea) gror i subtropisk klima og er et stedsegrønt træ. Frugterne, oliven, er først grønne og bliver senere røde og, når de er modne, sorte.
Oliventræet er mellem 20 og 40 millioner år gammelt og mennesket startede med at dyrke / kultivere oliven for 5 - 6.000 år siden. Oliven, og olivenolie, har haft stor betydning for udviklingen af en række kulturer omkring middelhavet.
Oliven er normalt for bitre at spise direkte fra træet og skal først hærdes i saltlage og fermenteres ved hjælp af naturlige bakterie og gær flora.
Der findes mange hundrede forskellige sorter af oliven; nogle er gode til at spise, andre til at lave olie af.
Grønne oliven er umodne frugter, sorte oliven er modne.
Der kan være varianter af røde og brune, som er halv modne oliven. Så rigtige sorte oliven er modne; en billigere version er grønne oliven der kunstigt er farvet sort.
Vi bruger cookies
Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, tilpasse indhold på hjemmesiden og forbedre vores markedsføring ved brug af anonymiserede data. Ved at klikke godkend, eller videre på siden, accepterer du hjemmesidens brug af cookies.