cervera

Frokost

Hønsesalat med Ravigotte

Hønsesalat med Ravigotte

4 personer

20 minutter

 

350 g. kyllingebryst

1 stk. hønsebouillonterning

100 g. creme fraiche

100 g. mayonnaise

1 spsk. Ravigotte

½ tsk. flormelis

250 g. champignon

200 g. aspargessnitter på dåse

1 bundt frisk purløg

salt/peber

1 pakke bacon i skiver

Groft brød

Syltede rødløg

  1. Rens kyllingebryst og kog dem i 20-25 minutter i en gryde med vand og hønsebouillonterning.
  2. I mellemtiden drænes asparges på dåse.
  3. Rens champignon og skær dem i mindre stykker.
  4. Opvarm en pande. Kom bacon på panden og lad det stege 3-4 minutter på hver side eller til det er sprødt og gyldent.
  5. Tag bacon af panden og sæt til side.
  6. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt champignon til panden og sauter til de er bløde.
  7. Kom dem over i en si og lad dem dryppe af.
  8. Dræn aspargessnitter.
  9. Hak purløg fint.
  10. Rør dressingen sammen af creme fraiche, mayonnaise, Ravigotte og flormelis.Tilsæt finthakket purløg. Smag til med salt og peber.
  11. Den afkølede kylling skæres i små tern eller trevles med en gaffel.
  12. Hak halvdelen af baconen.
  13. Vend kylling, aspargessnitter, champignon og den hakkede bacon i dressingen.
  14. Skær brød i skiver og rist på en brødrister eller i ovnen.
  15. Anret brødskiverne med hønsesalat, stykker af sprød bacon, syltede rødløg og evt. lidt ekstra purløg på toppen.

 

Opskrift udviklet af mummum.dk

 

med Ravigottedressing

Salad Nicoise

Ingredienser
1 hoved hjertesalat
1 tunsteak på ca. 100 gram
Lidt olivenolie
1 fed hvidløg
1 æg
To radiser
Lidt rødløg

Tunen steges i lidt olie og krydres med salt og peber. Pas på ikke at stege den for meget. Den må gerne være lidt rosa.
Ægget koges i spilkogende vand i fem minutter og skylles under den kolde hane.
Salaten skylles, deles ud i passende stykker og afdryppes.
Radiserne skæres meget tyndt ud og lægges i isvand i fem minutter. Brug evt. et mandolinjern.
Rødløget pilles og skæres tyndt ud
Hvidløget hakkes meget fint og blandes med Ravigotte saucen og lidt olivenolie piskes i.

Anret salaten med æg og tun.
Pynt med radiser og rødløg
Kom dressingen ovenpå - man behøver ikke spare på den.

TIPS: brug evt. tun fra dåse, kom oliven i salaten og pynt evt. med brødcroutoner.

Klassisk Ravigotte Sauce

Nyt design - samme gode smag

Vi er stolte over vores lille flagskib, den karakteristiske Ravigotte Sauce, som er en rigtig klassiker i nyt design. I forbindelse med vores nye sauce serie, har vi valgt at opdatere flasken til vores Ravigotte sauce, men har ladet indholdet være urørt. Ravigotte Sauce har med dens mange anvendelsesmuligheder fået fast plads i både private og professionelle køkkener. Ingredienserne i Ravigotte Saucen holdes enkle og naturlige – uden modificerede fortykningsmidler, kunstige farvestoffer eller tilsætning af aroma. Produceret i Danmark siden 1945.

med Orientalsk Relish

Quesadillas

Ingredienser
150 g cheddar
8 hvedetortillaer
12 spsk. Orientalsk Relish fra Cervera
4 dl sorte bønner
2 dl creme fraiche 18% 

Majs
4 majskolber
1 tsk. Stødt spidskommen
1 ts. Stødt koriander
1 tsk. Chiliflager
salt og peber
1 spsk. Olivenolie til stegning

Guacamole
2 modne avocadoer
2 fed hvidløg
1 limefrugt
4 cherrytomater
1 spsk. Creme fraiche 18%
1 håndfuld koriander

Bønnerne iblødsættes i ca. 12 timer, hvorefter de koges i 45-60 min. i frisk vand.

Skær majs fra kolberne og steg majs på en pande ved middel varme. Tilsæt krydderier og steg majs til de har fået en gylden farve.

Flæk avocadoerne, fjern stenen og mos avocadokødet med en gaffel på et skærebræt. Skær cherrytomaterne i små stykker. Pil og pres hvidløg. Skyl, tør og hak koriander groft. Rør cherrytomater, hvidløg og koriander i avocadomosen. Smag til med limesaft, creme fraiche, salt og peber.

Smør en tortilla med Orientalsk Relish og steg den i lidt olie på en pande. Fordel lidt cheddarost, bønner og majs på tortillaen. Læg en tortilla oven på, og pres let sammen. Lad det stege til osten er begyndt at smelte, og den nederste tortilla er gylden. Vend quesadillaen, og steg den færdig på den anden side. Gentag med de resterende quesadillas.

Skær quesadillaerne i trekanter. Pynt med koriander, og servér med guacamole og creme fraiche.

Orientalsk Relish

Sur-Sød

Cerveras Orientalske Relish er en sur-sød relish lavet af agurk, tomat, syltede løg og rød peber. Cerveras Orientalske Relish er med dens kraftige smag perfekt til at komplimentere eller tilsætte smag til de retter, den anvendes til såsom retter med rødder i det orientalske køkken, som marinade til kød eller til at give det ekstra pift til pastasaucen.

med Cerveras luksus remoulade puré

Rødspættefilet

Frokost til 4 personer

Ingredienser
4 store rødspættefileter
2 æg, sammenpisket
2 dl hvedemel
3 dl rasp
Salt og peber
50 g. smør til stegning eller smagsneutral olie

Remoulade
2 spsk. Cervera Piccalilly Findelt
2 spsk. Mayonaise eller creme fraiche 18%

Tilbehør
4 skiver godt rugbrød
Citron
Purløg
Dild

Fremgangsmåde
Skyld og rens fileterne for evt. urenheder og dup dem tørre.
Kom mel, æg og rasp i særskilte tallerkner og bland til salt og peber i raspen.
Vend først rødspættefileterne i melet, derefter i sammenpisket æg og til sidst i raspen.
Steg rødspættefileterne på en pand med smør.
Imens blandes to spiseskefulde Cervera Piccalilly findelt og to spiseskefulde mayonnaise i en skål.
Anret de sprøde rødspættefileter på rugbrød og top med remoulade, citron, purløg og dild.

Piccalilly med findelt blomkål

Remouladepuré

Piccalilly med findelt blomkål består af 5 slags råsyltede grøntsager; blomkål, gulerod, løg, porrer og agurk, som stykke for stykke er udvalgt, syltet og lagt i Cerveras egen sennep. Piccalilly er oprindeligt en engelsk fortolkning af syltede sydasiatiske grøntsager, hvor det blev brugt til at opbevare grøntsager i en længere periode. Cervera har brugt mange år på at finde præcis den rette råsyltningsmetode, så grøntsagerne beholder deres naturlige sprødhed og bevarer et bid, idet de bliver syltet uden opvarmning. Selve råsyltningsmetoden er omstændig og det kræver erfaring og håndelag for at kunne mestre denne metode med et godt resultat. Cervera er fortsat den eneste producent i Danmark, der stadig mestrer at råsylte grøntsager. I Piccalilly Findelt er grøntsagerne skåret i mindre stykker, men er fortsat sprøde og har lidt bid, hvorfor den er oplagt at benytte som hoveddelen i en luksus remoulade, hvor den blot blandes med lidt creme fraiche eller mayonnaise.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, tilpasse indhold på hjemmesiden og forbedre vores markedsføring ved brug af anonymiserede data. Ved at klikke godkend, eller videre på siden, accepterer du hjemmesidens brug af cookies.

Back to top